Creatieve workshops voor iedereen!

alle berichten

SURREAL SCIENCE in het Teylers

surreal science flyer

SURREAL SCIENCE in het Teylers

Een kort bezoek deze keer. Aan Surreal Science in het Teylers. Ik had even een uurtje dus hop, erheen. Prachtige dag, zonnetje. Zin in. Slalommend tussen de grote en kleine mensen in de oude historische zaal door (want voorjaarsvakantie), rechtstreeks naar de tentoonstellingszaal. Ik vond de vorige tentoonstelling over Hockney geweldig. Zou deze ook zo super zijn?

Het affiche sprak me minder aan. De toon werd bij mij al gezet met het briefje op de deur van de zaal: pas op, de flitsende beelden kunnen epilepsie opwekken. Of iets in die trant. En dan denk ik: OMG. Gaan we hysterisch doen? Ik hou niet van over the top gedoe.

Surreal Science – Wonderkamer van Kunst en Wetenschap

https://www.teylersmuseum.nl/nl/bezoek-het-museum/wat-is-er-te-zien-en-te-doen/surreal-science

17 februari 2023 t/m 03 september 2023

surreal science flyer

19e eeuwse studieobjecten met een twist

"Uitvergrote bloemen van papier-maché, fluwelen paddenstoelen, levensechte slakken van glas: verzamelaar Joris Loudon is gefascineerd door de schoonheid van 19e-eeuwse wetenschappelijke studieobjecten. In de tentoonstelling Surreal Science – Wonderkamer van Kunst en Wetenschap zijn 250 objecten uit zijn verzameling te zien. De Italiaanse kunstenaar Salvatore Arancio weekte ze los van hun oorspronkelijke functie als studiemodel en presenteert ze als een hedendaagse kunstinstallatie met geluid, licht, video en zijn eigen keramische sculpturen."

Surreal Science Teylers

Niet te filmen

Ik had even nodig om er in te komen. Wat ik het leukste vond aan mijn bezoek aan Surreal Science in het Teylers? Dat ik daar samen met een andere dame stond, bij het bed vol bloemen van papier-maché, met de telefoon in de hand. Met het oog mooi maar we kregen het niet goed op beeld. Foto hier, filmpje daar. Hmmmmmmm. Hmmmmmmm. Nee, het kwam niet over op beeld. We liepen elkaar aardig voor de voeten, maar we vonden het beiden (denk ik, want ze lachte) wel grappig. Uiteindelijk toch iets geschoten dat de sfeer weergaf. Zie foto. Plus een filmpje dat is terug te vinden op mijn insta (@dekunstweide).

Teylers shop hanger

Wat neem ik mee?

Mijn conclusie? Leuk om te zien. Ik kreeg ideeën om zelf ook met wat oud werk aan de slag te gaan en er een opfrisser aan te geven en ze met andere ogen te bekijken. Maar of ik dat ook echt ga doen? Nah. Wel een leuk idee voor een les of workshop.

P.S. Ik nam nóg iets mee, uit de museumshop! Deze mooie ketting van CS Jewelry uit Amsterdam. Een kleine kolibrie samen met een klavertje 4 van jade (dat eigenlijk geen klavertje 4 is maar voor mij wel). Ik was meteen verliefd.

Je houd misschien ook van..